European Business

Invloed van en op de Europese Unie

Beslissingen in Brussel hebben invloed op nationale wet- en regelgeving. Ontdek bij deze module hoe besluiten in de Europese Unie tot stand komen, welke overheidsinstanties en private partijen daarbij invloed uitoefenen en hoe succesvol ze daarmee zijn. Ook kan je één-op-één van gedachten wisselen met professionele lobbyisten over hun dagelijkse lobbyinspanningen en de resultaten daarvan op de lange termijn.

Ken je weg in Europa
Leer ‘how to lobby’
Brussel is dichtbij en bepalend
Leg je contacten

Download de brochure

Is je interesse gewekt in de TechMBA-opleiding en heb je behoefte aan meer informatie om de juiste keuze te maken? Download dan nu de brochure.

Download brochure

Hoe werkt Europa

Waar zit de werkelijke macht in Europa? Ligt die bij de Europese Commissie, die als enige Europese instantie wetsvoorstellen mag initiëren, of bij het Europees Parlement en de Europese Raad die over deze voorstellen stemmen? En hoe verloopt het Europese besluitvormingsproces precies? Al deze zaken komen tijdens een tweedaags bezoek aan Brussel aan bod in de module European Business.

De lobbycultuur

Als je Europese Unie zegt, zeg je lobbyisten. Niet alleen grote multinationals als Shell en Unilever, en de machtige autoindustrie maken gebruik van professionele lobbyisten, ook milieu-organisaties en semi-overheden van lidstaten huren ‘political influencers’ in om hun zaak in Europa te bepleiten. Tijdens het bezoek aan Brussel krijg je de kans verschillende lobbyisten uit te horen over hun werkzaamheden.

Andere modules uit de TechMBA

Strategisch perspectief

Ondernemerslab

In deze op de praktijk gerichte module worden actuele cases van techbedrijven behandeld door terzake kundige docenten. Ook spar je met je mede-deelnemers over jouw in te brengen cases en denk je actief mee met hun vraagstukken.

Internationaal

International Business

Breng een bezoek aan een nieuwe, innovatieve economie en leer hoe je met weinig, veel voor elkaar kan krijgen. De module wordt verzorgd in samenwerking met de University Stellenbosch, South Afrika.

Ondernemen

Innovation & Entrepeneurship

Leer vanuit een internationale kennisomgeving over innovatie en ondernemerschap. Wat zijn ‘proven practices’, en hoe zijn die toe te passen bij een techbedrijf? Maak de customer journey en leer innovaties te implementeren.

Benieuwd of de TechMBA bij jou past?

Neem contact op met Lisette Poldermans, programma coördinator TechMBA. Stuur een bericht of bel op 06-47043890.

Stuur bericht