De coronacrisis gooide aanvankelijk de planning van het laatste deel van de tweede TechMBA-leergang in de war, maar op woensdag 19 augustus konden uiteindelijk de eindpresentaties van de deelnemers en de uitreiking van de TechMBA-certificaten plaatsvinden. Door de goede voorbereiding van de studenten liepen de presentaties op rolletjes. Een terugblik op de afronding van TechMBA-leergang 2019-2020.

Ontspannen sfeer

Het mooie weer en de groene omgeving van Nationaal Fruitpark Ochten zorgden bij aankomst van de negen studenten voor een ontspannen sfeer, al was de spanning voor het geven van de presentaties bij sommigen wel voelbaar. Na een kort voorwoord door Hans Bossert, programmaleider van de TechMBA, konden de eerste studenten beginnen met de presentatie van hun zelf gekozen en uitgewerkte TechMBA-praktijkopdracht.

Uiteenlopende cases

Aan de diversiteit van de gekozen opdrachten is te zien dat de studenten de grenzen van hun eigen vakgebied hebben opgezocht. Zo hebben Thomas Taris en Niko Divendal zich met hun TechMBA-opdracht gestort op het ontwikkelen van een coachingtraject voor nieuwe medewerkers, compleet met on-boarding bordspel! Ook Niels van Strien heeft nieuwe wegen bewandeld met een innovatief systeem met sensoren voor continu milieutoezicht bij bedrijven, terwijl Marcel Blankvoort en Menno Spierenburg een slimmer onderhoudsconcept voor corporaties en VvE’s hebben uitgewerkt.

Om in 2050 de Klimaatdoelstellingen te kunnen behalen, hebben Joselien Dekkers en Iris de Goijer voor gemeenten een stimuleringssysteem ontwikkeld voor duurzaam bouwen. Enkele gemeenten hebben al interesse getoond in implementatie van deze Duurzaamheidsbonus. Jan-Willem van Wijngen en Bjorn Wolters tenslotte hebben vanuit hun expertise gekeken naar mogelijkheden voor bestaande bouw om over te schakelen op het gebruik van waterstof als energiebron.

Sociale intermezzos

Tussen de presentaties door was er gelegenheid om buiten samen van de zon te genieten en de presentaties te bespreken. Hoewel men inmiddels goed geoefend was in het voor publiek kort en krachtig een boodschap overtuigend te brengen, was bij de meeste van degene die hun eindpresentatie al gegeven hadden, te merken dat er last van hun schouders was gevallen.

Uitreiking

Na afloop van de presentaties van de studenten trok de studiecommissie, onder leiding van Hans Bossert en met verder Louis van Brakel, directeur Cauberg Huygen, André Mutter, directeur Omgevingsdienst Midden-Holland, Berthil Dolmans, directeur van de Dolmans Group en Johan Blom, TechMBA-program manager, zich terug om zich te beraden over de eindcijfers.

Drie kwartier na het in conclaaf gaan, kwam de studiecommissie terug van reces en stelde iedereen gerust door mede te delen dat iedereen was geslaagd. Daarna kreeg elke deelnemer zijn eindcijfer te horen en werd het officiële TechMBA-certificaat uitgereikt door Hans Bossert en kreeg men van Louis van Brakel een toepasselijk presentje in de vorm van een beeldje van een wielrenner op weg naar de top. Hiermee eindigde het officiële programma en was het tijd voor het keurig verzorgde buffet en passeerden, meer ontspannen, de afgelopen twee studiejaren de revue.

Op naar de derde leergang! De TechMBA is er klaar voor…

Wilt u meer weten over dit onderwerp?

Neem contact op met Johan Blom