Eind april vond de kick-off plaats van het TechMBA-programma. De eerste lichting van dit nieuwe kennisinitiatief bestaat uit een select aantal medewerkers van Cauberg Huygen die op basis van ingeleverd werk en motivatie zijn uitgekozen. Inmiddels zijn we vier maanden verder en zijn we benieuwd naar de voortgang. Aart Woonink (34), adviseur Geluid in Zwolle, geeft een update.

Aanmelden was unieke kans

“Toen ik hoorde van het TechMBA-initiatief, heb ik mij direct ingeschreven. Het was een kans op persoonlijke groei die ik niet wilde laten schieten. Als adviseur Geluid heb ik veel te maken met de financiële, organisatorische en maatschappelijke belangen van gemeentes en bedrijven en hun bedrijfstechnische aspecten. Door de TechMBA hoopte ik meer inzicht te krijgen in de problematiek die er rond een project speelt, zodat ik gemeentes en bedrijven nog breder kan adviseren.”

MBA 2017 - 2018

© Ruben May

Inzicht in de markt

“Na een sollicitatieprocedure ben ik één van de vijftien gegadigden die de opleiding mag volgen. Dit betekent dat ik een jaar lang op diverse locaties onderwijs krijg van diverse vakspecialisten. Na een kick-off georganiseerd door de Rotterdam School of Management krijg ik direct tools waarmee ik me kan onderscheiden in het ondernemerschap. Zo leer ik over Het Business Canvas Model, de Customer Journey en de Customer Experience, methodes waardoor ik beter kan ondernemen in mijn vakgebied. Ik krijg beter inzicht in het businessmodel van een onderneming, begrijp meer van de breedte van de onderneming en hoe de markt in elkaar zit.”

Direct bruikbare handvaten

“In middels is de zomerstop bijna voorbij en de TechMBA heeft me al ontzettend veel gebracht. In mijn studie en loopbaan heb ik weinig geleerd over Finance en Marketing. Door de studiedagen over Marketing weet ik nu hoe ik producten en diensten beter kan laten matchen met de vraag van de klant. Het gaat namelijk niet alleen om ons product en de prijs maar het draait vooral om begrip bij de klant. Deze moet weten dat zijn vragen beantwoord worden en dat wij hem proactief helpen met zijn project. Daarnaast spelen er voor een opdrachtgever ook belangen op financieel en organisatorisch vlak. Wanneer je deze begrijpt, kan jij je onderscheiden bij de opdrachtgever. Als ik nú een opdracht niet krijg, kijk ik naar hoe ik ons product beter had kunnen laten onderscheiden en of ik onze kwaliteit en meerwaarde wel goed op onze klant heb overgebracht.”

MBA 2017 - 2018

© Ruben May

Stappen maken als professional

“Het mooie van de opleiding is dat je je voorbereidt aan de hand van casussen die je zelf hebt meegemaakt. Alle informatie die ik tijdens de studiedagen krijg, kan ik meteen de volgende dag gebruiken. Vandaag leren, is morgen presteren en dat is fantastisch omdat je als professional direct stappen maakt. En vergeet je even hoe het zat, dan is er nog een bibliotheek aan naslagwerk dat ik kan raadplegen. Handig voor nu, maar ook voor de toekomst.”

MBA 2017 - 2018

© Ruben May

Wilt u meer weten over dit onderwerp?

Neem contact op met Aart Woonink